Uhapšena sutkinja Općinskog suda zbog korupcije

0

Općinski sud Zenica potvrdio je informaciju da je jutros uhapšena sutkinja tog suda Melisa Kovačević, kazao je Feni portparol tog suda Naiče Arnaut.

Podsjetimo, Kantonalno tužilaštvo Zenica, u svom saopćenju za javnost, obavijestilo je da je uhapšena sutkinja tog sud inicijala M. K.

– Možemo potvrditi informaciju da je Melisa Kovačević uhapšena, dok ostale informacije vezane za istragu, u ovom trenutku, ne možemo dati. Najbolje će biti da se obratite Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Kantonalnom tužilaštvu Zenica, koji su nadležni da provode istražne radnje – kazao je Arnaut.

On je dodao da nemaju dovoljno informacija o čemu se tačno radi, ali da mogu potvrditi da su pripadnici FUP-a jutros izvršili i pretres nekih prostorija u tom sudu.

Tužilaštvo ZDK je, u svom saopćenju za javnost, navelo kako je sutkinja Kovačević uhapšena „zbog postojanja osnova sumnje da je u dužem vremenskom periodu činila određena koruptivna krivična djela“ te da će u utorak  biti predata na daljnje postupanje tom tužilaštvu.

Fena