UHAPŠENA JOŠ JEDNA NADRILJEKARKA U BEOGRADU: Estetskim korekcijama unakazila 11 žena

0

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšena još jedna osumnjičena osoba za nadriljekarstvo, Olgica Markanović, koju je prijavilo udruženje Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije “SESIAM”.

Markanović se, za sada, sumnjiči da je neovlašteno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koji su se javili policiji.

Tereti se za više krivičnih djela

Tereti se za krivična dela teško djelo protiv zdravlja ljudi, nadriljekarstvo i nadriapotekarstvo, kao i neovlašteno bavljenje određenom djelatnošću i u roku od 48 časova će biti saslušana u tužilaštvu, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je nakon prijava i provjera u Ministarstvu zdravlja, izvršilo dodatne provjere, nakon čega je utvrđeno da se, za sada, 11 oštećenih javilo policiji, kojima je osumnjičena neovlašteno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usljed čega postoje indicije da je kod određenih osoba pored tjelesnih povreda i zdravlje teško narušeno.

Radila bez licence

Utvrđeno je i da je ona u dužem vremenskom periodu u “medicinsko-estetskom centru Tayas” u Beogradu u Driničkoj ulici, pružala navedene usluge bez odobrenja, odnosno licence Ministarstva zdravlja Republike Srbije, suprotno zakonu o zdravstvenoj zaštiti i pravilnicima koji uređuju obavljanje te vrste usluga.

Nakon saslušanja osumnjičene, a u zavisnosti od iznijete odbrane, tužilaštvo će odlučiti da li će tražiti da se Markanovićevoj odredi pritvor.

Takođe, ispitaće sve oštećene i svjedoke, narediti vještačenje tjelesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje radi donošenja odluke, naglašeno je iz tužilaštva.

Prošle sedmice uhapšeni su Sava Knežević i njegova majka Danijela zbog sličnih optužbi pacijenata, a zbog sumnje da su se bavili nadriljekarstvom i ugrozili zdravlje ljudi.

Njima je na zahtjev Prvog osnovnog javnog tužilaštva sud odredio pritvor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here