Uhapšena dva kriminalca i dva policajca zbog odavanja tajnih podataka i sumnje na počinjenje niza krivičbih djela

0

U okviru akcija “Transporter” i “Storidž” koju provode policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS pod nadzorom Tužilaštva BiH, na području Bosanske Gradiške i Banje Luke, uhapšeni su Srđan Rađević, Robert Radonjić, Davorin Popović i Miloš Lukajić, saznaje portal “Avaza”.

Kako je portal “Avaza” ranije objavio, Robert Radonjić, je pripadnik OSA-e BiH. Pored njega uhapšen je i Miloš Lukajić, pripadnik Granične policije BiH. Oni su uhapšeni zbog odavanja tajnih podataka.Također, oni se dovode u sumnju da su pripadnici grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića.

Iz MUP-a RS je saopćeno da su spomenuta lica zbog osnova sumnje u proteklom vremenskom periodu kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela „Organizovani kriminal“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“, „Odavanje tajnih podataka“ i KD “Zloupotreba položaja ili ovlašćenja“.

U toku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičena lica, a sama lica će nakon kriminalističke obrade biti sprovedena u Tužilaštvo BiH.