20.06.2024.
HomeNovostiUhapšen Tuzlak zbog krađe automobila u općini Doboj Jug

Uhapšen Tuzlak zbog krađe automobila u općini Doboj Jug

U policijskoj akciji uhapšen je A.S. (1977.) iz Tuzle zbog krađe automobila u Doboj Jugu.

On je predat u nadležnost službenicima Policijske stanice Maglaj zbog sumnje da je ranije ovog mjeseca ukrao suhomesnate proizvode iz jedne trgovinske radnje, na području Maglaja.

Radi se o automobilu marke “VW Touran”, registarskih oznaka T20-E-974, vlasništvo D.H., koji je ukraden 20. juna u večernjim satima u mjestu Mravići u općini Doboj Jug.

Koordinacijom policijskih patrola i razmjenom informacija, potvrđeno je da se to vozilo kreće iz pravca Doboja prema Zenici, te da se nije zaustavilo na jasno izdatu naredbu policijske patrole Policijske stanice Nemila, koja se za njim dala u potjeru.

Vozilo se velikom brzinom nastavilo kretati magistralnim putem M-17, ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju. U mjestu Hece, Grad Zenica, nepoznati vozač, bježeći od policijskih patrola, zaustavlja vozilo i trčeći se udaljava u pravcu šume.

Odmah nakon toga, brzom i koordiniranom akcijom, jake policijske snage su blokirale navedeno područje te u kratkom roku locirale i uhapsile bjegunca. Pronađeni su i predmeti, koje je bjegunac odbacio.

U saopćenju za javnost MUP ZDK precizira se da je A.S. (1977.) iz Tuzle predat službenicima Policijske stanice Doboj Jug radi kriminalističke obrade i dokumentovanja izvršenog krivičnog djela. Nakon toga predat je na nadležnost službenicima Policijske stanice Maglaj jer se sumnjiči da je 13. juna ukrao suhomesnate proizvode iz jedne trgovinske radnje, na području Maglaja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti