Uhapšen “Rogonja iz Capitola”

0
WASHINGTON, DC - JANUARY 06: Protesters interact with Capitol Police inside the U.S. Capitol Building on January 06, 2021 in Washington, DC. Congress held a joint session today to ratify President-elect Joe Biden's 306-232 Electoral College win over President Donald Trump. A group of Republican senators said they would reject the Electoral College votes of several states unless Congress appointed a commission to audit the election results. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Jacob Anthony Chansley dugogodišnji je pripadnik QAnona iz Arizone, a bio je jedan od demonstranata u Capitolu, piše NBC News.

On se tereti da je svjesno ušao u zgradu na Capitolu te boravio na terenu bez zakonskih ovlasti, kao i za nasilan ulazak i neprimjereno ponašanje.

Chansley se može vidjeti na nekoliko fotografija bez majice i s rogovima, a u zgradi Capitola drži konfederacijsku zastavu.

Nosio je koplje i američku zastavom vezanom ispod oštrice kroz Capitol kada je lutao kongresnim dvoranama i stajao na podiju unutar senatske komore, navodi se u sudskim dokumentima.