Uhapšen direktor bolnice u Doboju i njegov pomagač

0

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su po Naredbi Okružnog suda Banjaluka uhapsili su direktora JZU bolnice „Sv. Apostol Luka“ u Doboju Mladena Gajića i Vladimira Vuletića, direktora A.R.M.S. sistema.

“M.G. se sumnjiči da je obavljajući funkciju direktora JZU bolnice „Sv. Apostol Luka“ u Doboju tokom prošle godine počinio KD „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“ sa licem S.M. (koje je u pritvoru) prilikom postupka nabavke medicinske zaštitne opreme (odijela, maski i rukavica) za potrebe bolnice u Doboju. V.V. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, a u vezi sa članom KD „Pomaganje“, te da je navedena krivična djela počinio sa B.Z, tadašnjim direktorom Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske (koji je u pritvoru), prilikom postupka nabavke termalnih kamera za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske od firme čiji je V.V. direktor”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Istovremeno, vrše se pretresi u Banjaluci i Doboju, odnosno Institutu za javno zdravstvo RS i firmi za prodaju oružja A.R.M.S. sistemi te, dobojskoj bolnici. Razlog je sumnjiva nabavka termalnih kamera za UKC Republike Srpske.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here