Uhapšen brat glavnog tužioca Tužilaštva BiH Milanka Kajganića: Krao automobile i iznuđivao novac

0

Brat glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Milanka Kajganića, Danko Kajganić uhapšen je jučer u Banjoj Luci u akciji koju je provodilo Tužilaštvo Posavskog kantona i to zbog krađe automobila i iznude.

On je uhapšen u Banjoj Luci. MUP RS je saopćio da je pored Kajganića uhapšena još jedna osoba, dok se za trećom traga.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 24.05.2023. godine, predali su policijskim službenicima Policijske uprave Odžak, lica A. G. i D. K. oba iz Banjaluke, oduzete predemete i putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Teška krađa’ u nadležnost i dalje postupanje.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi krivičnog djela ‘Teška krađa’ izvršeno dana 13.04.2023. godine na području opštine Odžak, kojom prilikom je otuđeno putničko vozilo marke ‘Jaguar’ – saopćeno je.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se lica A.G., D.K. koja su 24.05.2023. godine lišena slobode i još jedno lice za kojim se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Takođe, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti.

Sve mjere i radnje preduzete su u saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje.