Uhapšen beogradski reditelj Miodrag Mika Aleksić osumnjičen za silovanje mladih glumica

0

Poznati režiser, scenarista i učitelj glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sinoć u Beogradu zbog optužbe za silovanje.

Aleksića je za seksualno zlostavljanje optužila poznata mlada glumica Milena Radulović, ujedno dodavši da nije jedina već postoji još pet djevojaka, neke su i maloljetne, koje su ga prijavljivale policiji za isto zlodjelo.

– Ovo je monstruozna mreža inteligentno sklopljena u najvišem krugu društva, od najranijih godina upakovana u najplemenitije forme umjetnosti i religije čovjeka koji korak po korak, zna šta radi i s predumišljajem dolazi do cilja – izjavila je Milena Radulović.

Aleksić je decenijama poznat kao rasadnik glumačkih talenata iz svoje škole glume.

Nekoliko devojaka, od kojih su neke maloljetne, prijavilo je policiji da ih je silovao ili seksualno uznemiravao Miroslav Mika Aleksić. Jedna od njih je i renomirana mlada glumica Milena Radulović (26), koja gradi karijeru i u Rusiji, gdje je za godinu dana snimila film i dvije serije.

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, kazala Milena Radulović u razgovoru za „Blic”.

Glumica kaže da „ovo nije samo moja priča” i da „ovo nije moja reč protiv njegove”, već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja djevojčica koji je Aleksić temeljno gradio decenijama.

Kako tvrdi glumica Milena Radulović, Mika Aleksić je identičnu šemu seksualnog zlostavljanja sprovodio i s drugim djevojkama, koje su ga takođe prijavile policiji.