20.04.2024.
HomeNovostiUgrožava li Hrvatska svoje građane pokretanjem turizma?

Ugrožava li Hrvatska svoje građane pokretanjem turizma?

Gužve na graničnim prijelazima svjedoče o ponovnom pokretanju turizma uz primjenu epidemioloških mjera. No, koliko je ulazak turista u Hrvatsku siguran s obzirom na to da neke od zemalja nemaju tako dobru epidemiološku situaciju?

Na novinarsko pitanje je li koji strani državljan bio odvraćen od ulaska u Hrvatsku i, s obzirom na to da su preporuke pri ulasku u Hrvatsku da se suzdrže od prevelikog broja kontakata, znači li to da ih se poziva da ne idu u restorane i tome slično, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović na današnjoj konferenciji za medije je rekao:

“Naravno da ne odvraćamo turiste od odlazaka u restorane i na plaže. Načelna preporuka je da se suzdržavaju od kontakata u 14 dana, ali nećemo vam preporučiti da se ne družite s članovima obitelji ako ste s njom došli na ljetovanje. Ali ako je cilj odmor, otići na plažu, onda je bolje sve to obaviti sa što manjim brojem kontakata”, kaže Božinović i dodaje da su mjere socijalne distance i manjeg broja kontakata prihvaćene u cijelom svijetu.

“Situacija novog normalnog koja nam se do sada pokazala kao jedan od učinkovitih načina borbe protiv koronavirusa, nije to nešto što smo sjeli i propisali da bi ljudima zagorčali život, pokušavamo održati gospodarsku aktivnosti i pokrenuti turizam. Uz pridržavanje mjera koje vrijede za ulazak i smještaj izaći ćemo s maksimalno dobrim rezultatom. Cijeli svijet pokušava izaći iz ove situacije tako da ispunimo dva cilja: zaštita zdravlja i normalizacija života koliko je moguće”,

Na pitanje jesmo li najhrabriji, Božinović kaže da smo sigurno među najboljima, te da ćemo uz preporuke uspjeti zaštititi zdravlje i živote ljudi u Hrvatskoj i gostiju.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti