01.03.2024.
HomeNovostiUgledni novinar Ivica Puljić javlja: "Čović je na korak od američkih sankcija!"

Ugledni novinar Ivica Puljić javlja: “Čović je na korak od američkih sankcija!”

Za predsjednika HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragana Čovića spremne su sankcije. Ovo je na društvenim mrežama objavio poznati bh. novinar Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

“Dragan Čović je na korak od američkih sankcija. Povod je južna plinska interkonekcija, a razlozi su dublji – korupcija, povezanost s Dodikom i moguće Rusima, nacionalizam… Sankcije su spremne, trebale su biti nametnute prije Nove godine, ali htjelo se probati još jednom”, naveo je Puljić.

Američki državni sekretar Antony Blinken, podsjećamo, zatražio je u pismu od šefova diplomatije Hrvatske i BiH Gordana Grlića Radmana i Elmedina Konakovića da izvrše pritisak na čelnika HDZ-a BiH Dragana Čovića ‘kako bi prestao s opstrukcijama‘ plinskog povezivanja Hrvatske i BiH.

U pismu se ističe se kako je izgradnja Južne plinske interkonekcije između Hrvatske i BiH ključna za ‘vašu energetsku sigurnost‘.

Direktnim krivcem za odugovlačenje početka izgradnje plinovoda američki državni sekretar nazvao je čelnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića…

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti