14.07.2024.
HomeNovostiUčenici u TK se vraćaju u školske klupe, ali pod posebnim režimom

Učenici u TK se vraćaju u školske klupe, ali pod posebnim režimom

U Ministarstvu obrazovanja i nauke najmnogoljudnijeg kantona odlučni su u tome da djeca treba da se vrate u škole, a u prethodnih više od mjesec dana su zajedno sa epidemiolozima nastojali da iznađu najbolje rješenje za povratak tradicionalnoj nastavi.

Mlađi učenici koji prate razrednu nastavu (od prve do četvrte godine) će svaki dan biti u školskim klupama s tim da će njihovi časovi biti skraćeni, potvrdila je za Klix.ba ministrica obrazovanja i nauke TK Fahreta Brašnjić.

Ukoliko među njima bude bilo brojčano većih razreda onda će biti podijeljeni u dvije grupe.

Stariji učenici, od petog razreda osnovne pa do posljednje godine srednje škole će, kako nam objašnjava ministrica, ići po kombinovanom modelu.

Razredi će biti podijeljeni u dvije grupe tako da u jednoj nema više od 15 učenika. Dok jedna grupa bude bila fizički prisutna na nastavi, s drugom grupom će nastavnici kontaktirati, no za njih neće biti održavane online nastave. Ove dvije grupe će se rotirati tako da je sedam dana u školskim klupama jedna grupa, a sedam dana druga.

Ministrica je objasnila i to da će dijeljenjem učenika u grupe biti smanjena gužva i u učionicama, ali i u gradskom prijevozu koji je potencijalni izvor zaraze. Osim toga je kazala da će se voditi posebno računa o epidemiološkim mjerama i preporukama.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti