Ubijen mladić (19) u Sarajevu: Jedan od napadača uhapšen, policija traga za šestoricom

0

 

Devetnaestogodišnji mladić čiji su inicijali E.A. ubijen je u sarajevskom naselju Buća Potok, jedan od osumnjičenih napadača je uhapšen u Živinicama, dok se za više osoba još traga, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kantonalni MUP sinoć oko 18.00 časova Hitna pomoć obavijestila je da je u Ulici Adema Buće, opština Novi Grad Sarajevo, jedna osoba povrijeđena u tuči.

Izlaskom na mjesto događaja policija je zatekla muškarca koji nije davao znakove života, a ljekari su konstatovali smrt, navodi se u saopštenju.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da je ubijen E.A. nastanjen u Sarajevu. Tijelo preminulog je vozilom preduzeća Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija”, ističe se u saopštenju.

Preduzimajući operativne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo, policija je došla do saznanja da se u vezu s njim može dovesti više osoba za kojima se traga, a čiji identitet je poznat policijskim službenicima.

Razmjenjujući operativna saznanja sa MUP-om Tuzlanskog kantona – Policijskom upravom Živinice, pronađen je i uhapšen A.A. (40), nastanjen u Sarajevu, koji je nakon nakon izvršenja krivičnog djela pobjegao, dodaje se u saopštenju.

Federalni mediji prenose da se traga za još šestoricom napadača.

Pod nadzorom tužilaštva Kantona Sarajevo policija nastavlja rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, kao i na pronalaženju ostalih osumnjičenih.

 

 

 

 

 

 

Srna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here