14.07.2024.
HomeNovostiU velikoj akciji SIPA-e uhapšeno 16 osoba

U velikoj akciji SIPA-e uhapšeno 16 osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) danas su (05.10.2022. godine), na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice i Banovića realizovali operativnu akciju „Blu 1“, kada su izvršeni pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 14 lokacija.

Slobode je lišeno 16 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti i to: oko 20 kilograma bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „speed“, 80 komada tableta opojne droge “extazi”, oko jedan kilogram zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, oko stotinu kilograma duvana, veća količina novca u različitim valutama, tri pištolja, jedna puška i određena količina municije, računari laptopi i drug predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti