U Tuzli premijera filma o Sakibu Malkočeviću

0

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 25. godišnjice postojanja i rada JU Bosanski kulturni centar TK, večeras, u petak 25. novembra u 18 sati u Velikoj sali BKC TK Tuzla premijerno će biti prikazan dokumentarni film “Sok punog srca”, autora Almira Šećkanovića.

Dokumentarni film “Sok punog srca” posvećen je životu i sportskoj karijeri Sakiba Malkočevića, fudbalera i trenera Slobode, te najuspješnijeg selektora u omladinskim kategorijama Bosne i Hercegovine.

Malkočević je svoju sportsku karijeru počeo u Radniku iz Lipnice, da bi se početkom devedesetih pridružio prvoj ekipi tuzlanske Slobode. Crveno-crnom dresu ostao je odan do kraja karijere, a statistika kluba sa Tušnja kaže da je bio najdugovječniji kapiten u 103 godine dugoj historiji Slobode.

Po završetku igračke karijere Malkočević je postao trener Slobode, sa kojom je izborio prve plasmane u Europska takmičenja nakon rata u BiH. U svojoj reprezentativnoj karijeri, kao selektor U17 reprezentacije BiH, ostvario je tri direktna plasmana na Europsko prvenstvo, što je za sada najbolji rezultat u historiji domaćeg fudbala.

Pored sportskih uspjeha i padova, film prati i životne izazove Sakiba Malkočevića.