14.07.2024.
HomeNovostiU Tuzli i Bijeljini oduzeti duhan i masažeri u vrijednosti 43.000 KM

U Tuzli i Bijeljini oduzeti duhan i masažeri u vrijednosti 43.000 KM

Na području gradova Tuzle i Bijeljine spovedene su pojačane kontrolne aktivnosti prometovanja roba i tom prilikom privremeno je oduzeta razna roba, ukupne tržišne vrijednosti oko 43.000 KM, saopšteno je iz Uprave za indirektno oprezivanje BiH.

Na osnovu operativnog rada i preduzetih aktivnosti na terenu, na području grada Tuzle i Tuzlanskog kantona, ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje regionalnog centra Tuzla, identifikovali su nekoliko osoba koje vrše distribuciju i prodaju duvana i cigareta.

“Prilikom sprovođenja navedenih aktivnosti pronađeno je 5644 paklica raznih cigareta (FM, King) i 7,5 kg sitno rezanog duvana. Navedena roba nije bila obilježena akciznim markicama koje izdaje Uprava za indirektno oporezivanje”, saošteno je iz UIO BiH.

Takođe, tokom vršenja pojačane kontrole, na području grada Bijeljine, privremeno je oduzeta veća količina robe stranog porijekla koja nije prošla redovnu carinsku proceduru, a radi se o masažerima. Prilikom rada na navedenoj putnoj komunikaciji uočeno je vozilo u kojem se nalazila pomenuta roba.

Protiv identifikovanih osoba biće poduzete mjere i radnje po važećim pozitivnim zakonskim propisima.

U toku poduzimanja mjera iz svoje nadležnosti korištena je specijalistička oprema, kao i vozila donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Uprava za neizravno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

 

 

 

nezavisne.com

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti