20.04.2024.
HomeNovostiU TK broj zaraženih veći nego u najvećem jeku pandemije

U TK broj zaraženih veći nego u najvećem jeku pandemije

U Tuzlanskom kantonu, koji je posljednjih dana pored Zeničko-dobojskog kantona jedno od najvećih žarišta koronavirusa, danas je potvrđeno pet novozaraženih. Ukupan broj aktivnih slučajeva je 57, a među njima je jedna osoba koja hospitalizirana na UKC-u Tuzla.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite TK Zoran Jovanović smatra da se pokazalo da je popuštanje mjera bilo preuranjeno te da je u tom kantonu trenutno broj zaraženih veći nego u najvećem jeku pandemije koronavirusa.

– Mi i danas imamo primjere zemalja koje su prije nas zahvaćene pandemijom, gdje još uvijek koronavirus nije nestao. Mi smo odjednom odlučili na svoju ruku krenuti s prestankom stanja prirodne nesreće – stav je Jovanović.

Mišljenja je da su građani previše opušteni i da se ne pridržavaju mjera, zbog čega bi broj zaraženih mogao biti i veći.

– Građani se više ne pridržavaju ni onih mjera koje su ostale obavezne i još uvijek su na snazi, a to su maske u zatvorenom prostoru i fizička distanca. Stoga stalno apeliram na građane da se pridržavaju mjera, jer naredbe kriznih štabova nisu bezveze propisane – poručio je direktor Kantonalne uprave CZ TK.

Nakon otvaranja granica i značajnog broja dolazaka iz dijaspore, Jovanović upozorava kako mora postojati kontrolisan protok ljudi.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti