01.03.2024.
HomeNovostiU Sarajevu uhapšen Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina Tita

U Sarajevu uhapšen Dženis Kadrić, tjelohranitelj narkobosa Edina Gačanina Tita

Bivši pripadnik FUP-a Dženis Kadrić, tjelohranitelj šefa narko kartela Edina Gačanina Tita, uhapšen je jutros u Sarajevu, saznaje portal “Avaza”. Uhapsili su ga pripadnici MUP-a KS u njegovoj kući.
Kako saznajemo, Kadrić je uhapšen zbog sumnje u pranje novca i druge kriminalne aktivnosti.  Kadrić je nedavno došao iz Dubaija.

Već hapšen

Kadrić je u decembru prošle godine i u avgustu 2022. godine bio hapšen, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Narkobos Edin Gačanin Tito, kojeg je Kadrić čuvao, podsjećamo, sklopio je sporazum s Tužilaštvom u Nizozemskoj.

Presuda se odnosi na uvoz dviju pošiljki kokaina 2020. godine u ukupnom iznosu od više od 2.400 kilograma preko luka Roterdam i Hamburg i uvoz hemikalija za proizvodnju kristalnog meta.

Transport kokaina

Za Gačanina se piše da je rukovodio transportom kokaina u Evropu iz Perua, posebno od 2006. nadalje. DEA je 2017. o Gačaninu iznijela informacije i okarakterisala da je vođa “Tito i Dino kartela”, tzv. “super kartela” koji je djelovao iz Dubaija i koji je sarađivao s irskim klanom Kinahan, talijanskim Raffaele Imperialeom i Ridouanom Tagijem.
Gačanin je uhapšen u Dubaiju prošle godine, kao i desetine drugih osumnjičenih.

Nizozemska je tada zatražila njegovo

izručenje, navodi NRC jer je, na osnovu poruka na kodiranim aplikacijama koje je dešifrovala policija, on osumnjičen za umiješanost u uvoz dviju pošiljki kokaina i pošiljke hemikalija za proizvodnju kristalnog meta, za koji je sada osuđen.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti