20.06.2024.
HomeNovostiU Republici Srpskoj 25 novih slučajeva virusa korona

U Republici Srpskoj 25 novih slučajeva virusa korona

U Republici Srpkoj je za posljednja 24 časa potvrđeno 25 slučajeva virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

“Riječ je o 13 osoba muškog i 12 ženskog pola. Osam muškaca je starije životne dobi, pet srednje, a šest žena su starije, pet srednje životne dobi, i jedna mlađe životne dobi”, izjavio je Šeranić.

U institutu za javno zdravstvo i na UKC-u RS urađeno je 507 testova.

Ponovo je najviše novih slučajeva iz Banjaluke, njih devet. Troje novozaraženih je iz Gacka, po dvije osobe su iz Kotor Varoša, Broda, Srpca i Teslića, i po jedna iz Čelinca, Bijeljine, Doboja, Modriče i Prijedora.

“Četrnaest osoba imalo je bliski kontakt sa prethodno zaraženim, dok kod ostalih nije utvrđena tačna epidemiloška veza”, rekao je Šeranić.

Dodao je da je pozitivan još jedan doktor sa UKC-a RS, a 29 radnika, koji su testirani, su negativni. Osim toga, testirano je i 80 zdravstvenih radnika iz drugih zdravstvenih ustanova širom Srpske, i svi su negativni.

Na UKC-u RS se trenutno liječi 160 pacijenata zaraženih virusom korona, 51 pacijent ima težu kliničku sliku, a četiri pacijenta su na respiratoru.

Na Odjelu hirurgije je 23 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije je 75 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U Republici Srpskoj je ukupno potvrđeno 1.068 slučajeva virusa korona, dok se 391 osoba oporavila.

Nažalost, jutros imamo osam preminulih, tako da je u RS do sad umrla 61 osoba kod koje je potvrđen virus korona.

Šeranić je rekao da je do sada ukupno testirano 16.484 osoba.

“Imamo dovoljno testova u UKC-u RS i Institutu za javno zdravstvo”, kazao je ministar.

On je takođe rekao da se pripremaju određeni akti da se ide ka ukidanju vanrednog stanja u RS.

 

 

 

anadolija

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti