17.06.2024.
HomeNovostiU ratu dva mafijaška klana ubijeno već 50 ljudi

U ratu dva mafijaška klana ubijeno već 50 ljudi

Ubistvo Strahinje Stojanovića koji je policiji dobro poznat, a čiji je terenac tokom vožnje eksplodirao usred Beograda, novinari i stručnjaci u Srbiji tumače kao klasičnu i profesionalno izvedenu mafijašku likvidaciju, koja će se teško brzo raspetljati.

Koliko je trajalo odbrojavanje prije nego što je eksplozija odjeknula nije poznato. Međutim, činjenice da na prometnom novobeogradskom bulevaru u tom trenutku nije bilo drugih automobila u blizini, da nije bilo slučajnih prolaznika, da na autobuskoj stanici niko nije čekao prijevoz, ide u prilog tezi da je Stojanovićev terenac promatran neko vrijeme, navodi N1 Srbija.

Ciljana i točno planirana eksplozija

Kako se pretpostavlja, plastični eksploziv C-4 daljinski je aktiviran, kako pojedini mediji prenose, pozivom s mobilnog telefona.

Advokat Božo Prelević vjeruje da je onaj ko je postavio eksploziv pod Stojanovićev automobil vrlo stručan.
– Usmjerio je eksploziju točno na vozača. On je to mogao učiniti i noću, i na drugom mjestu kad ima manje ljudi, mislim da je ideja onoga koji je to postavio baš ta da to pukne usred bijela dana, i da se tako potpiše, i to naravno sužava krug ljudi koji to mogu učiniti – kaže Prelević za N1.

Prije samo dvije godine u zemunskom naselju Nova Galenika, sada ubijeni Strahinja Stojanović, tada je samo pukim slučajem izbjegao atentat, jer je izašao iz automobila neposredno prije aktiviranja eksploziva.

Je li Stojanović i sada mogao predvidjeti što ga čeka? Novinarka KRIK-a Bojana Jovanović nije sigurna.

– Da li poslije nekog vremena postanu manje obazrivi ili su možda ubojice sve vještije u samom skrivanju tog eksploziva i količine koja se stavlja, nemam pravi odgovor na to pitanje – navodi ona.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti