U požaru u Buća Potoku uništeno više stambenih objekata

0

 

Lokaliziran je požar u sarajevskom naselju Buća Potok u kojem je bez krova nad glavom ostalo najmanje 20 obitelji, javila je reporterka N1 Tatjana Drljić. I dalje se nad naseljem vidi gust oblak dima.

Požar je jutros izbio u stambenim objektima. Na svu sreću nema ozlijeđenih, ali je velika materijalna šteta. Vatra je zahvatila četiri objekta i bez krova nad glavom ostavila je najmanje 20 obitelji.

Kako je istaknula reporterka N1, pravo je čudo što je požar uopće lokaliziran jer je gusto naselje i vatra se lako mogla proširiti i dalje. Stanari koji su govorili za N1 televiziju kazali su kako su šokirani, gladni i nenaspavani.

Također, ogorčeni su na reakciju vatrogasaca kazavši da im je trebalo dosta dugo da se pojave na mjestu nesreće. “Oko pola 8 su nas susjedi probudili, izašli smo i gledali kako gori. Vatrogasci nisu došli na vrijeme. Mislim da su kasnili pola sata i više”, kazala je jedna stanarka.

Na pitanje kolika je šteta od požara, odgovorila je da “ništa nije ostalo”. “Od svega toga samo da sam spasila crteže moje kćeri. Jedino mi je to vrijedno bilo, a uložila sam u stan, u ovoj godini kao podstanar, blizu 20.000”, dodala je.

Govoreći o mogućem uzroku požara kazala je kako je gazdu obavještavala da joj dijete ‘pecka’ struja kad uđe u kupatilo. “Ja sam njega zvala i rekla mu to. On je samo obišao i ništa nije uradio.Nije htio ni sijalicu zamijeniti. Sad ne znam šta je (uzrok) – je li to ili nešto drugo”, kazala je za N1. Druga svjedokinja nemilih scena kazala je reporterki N1 kako su radnici s obližnje zgrade upozorili kako “pucketaju kablovi”.

“Rekli su mi da je počelo u 7:10. I dosta je dugo trebalo da dođu vatrogasna vozila. Bili su daleko ili je bila gužva, ne znam što sada. I to je tako brzo išlo, brzo je planulo. Mi smo svi u šoku. Tako je brzo nestalo”, kazala je. Istaknula je kako su od vatre stradali ljudi koji su teškom mukom i na pošten način renovirali, i sad su “ostali bez svega”.

“Spremna sam da pomognem susjedima. Molim i državu da pomogne. Ostali su bez obuće, bez svega”, dodala je na kraju. Inače, u MUP-u SŽ nisu htjeli govoriti o uzroku požara kazavši da će biti poznat kada se završi očevid.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here