U Italiji više od 20.000 zaraženih korona virusom, umrlo blizu 1.500 ljudi

0

U Italiji broj umrlih od korona virusa povećan je za 175, ukupan broj umrlih 1.441, zaražena 21.157 osoba, posljednji su podaci u jeku širenja korona virusa.

Korona virusom zaražena su i dva zamjenika italijanskih ministara zdravstva i obrazovanja,.

Zaraza korona virusom i Italiji i dalje se širi. U posljednja 24 sata zaraženo je više od 1.500 osoba, a među njima su i zamjenik ministra zdravstva Pierpaolo Sileri i Anna Ascani, zamjenica ministra obrazovanja.

Posljednji izvještaji kažu da je u Italiji od posljedica korona virusa preminula 1.441 osoba, a zaraženo je 21.157 osoba. Virus se širi i među političarima.

“Prije nekoliko dana imao sam kontakt sa osobom koja je bila pozitivna na virus. Izolirao sam se od prvog trenutka kada sam počeo imati simptome. Testirao sam se i pozitivan sam na virus. Primjenjujem mjere koje je izdalo Ministarstvo zdravstva”, napisao je Sileri.

Lokalni mediji navode da je na virus pozitivna i pomoćnica ministra zdravstva. Nalazi se u karanteni u Ascani.

Posljednjom mjerom firme i dalje treba da rade ali radnici su odbili doći na posao zbog brige o zdravlju i sigurnosti.

Premijer Giuseppe Conte rekao je da su nakon 18 sati sa sindikatima potpisali protokol o primjeni sigurnosnih mjera na radnim mjestima.

Prema dogovoru, firme koje ne poduzmu potrebne mjere predostrožnosti protiv virusa u bit će zatvorene što je prije moguće.