U eksploziji u Ginexu povrijeđen muškarac

0

U eksploziji koja se sinoć nešto poslije 19 sati dogodila u goraždanskoj kompaniji namjenske industrije “Ginex” povrijeđen je muškarac V.Š. (1976.) koji je zbrinut u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde i nalazi se u stabilnom stanju.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde i inspektor za protivpožarnu zaštitu MUP-a BPK-a Goražde, a upoznat je i kantonalni tužilac.

Postupajući tužilac Predrag Golubović potvrdio je da je dežurnoj službi policijske stanice Goražde direktorica privrednog društva Unis Ginex prijavila da je u navedenom privrednom društvu došlo do eksplozije, prilikom čega je jedna osoba zadobila tjelesne ozljede.

– Izvršenim uviđajnim radnjama došlo se do saznanja da se eksplozija desila u proizvodnom pogonu prilikom obavljanja operacije “elaboracija pokrivke” pri čemu se rad obavlja po standardizovanim procedurama. Iz tog razloga još uvijek nam nije poznat uzrok eksplozije. Nakon obavljenih istražnih radnji istražitelji MUP-a BPK Goražde u saradnji sa inspektorom za zaštitu od požara dostaviće tužilaštvu izvještaj na uvid i tužilačku odluku. Navedena osoba zadobila je povredu obje šake, podlaktice, nadlaktice i trenutno je u stabilnom stanju, a sve povrede su rezultat dejstva gelera – izjavio je Golubović.

 

 

 

 

 

 

fena