14.07.2024.
HomeSvijetTwitter tužio Elona Muska jer odbija okončati 44 milijarde dolara vrijedan ugovor

Twitter tužio Elona Muska jer odbija okončati 44 milijarde dolara vrijedan ugovor

Kompanija Twitter je u utorak tužila Elona Muska kako bi primorala američki sud da okonča preuzimanje giganta društvenih medija za 44 milijarde dolara nakon sve glasnijih špekulacija da od dogovora neće biti ništa.

“Musk je sklopio obavezujući sporazum o preuzimanju Twittera, obećavajući da će uložiti sve svoje napore da se posao završi”, navodi se u tužbi, prenosi The Guardian.Dalje se navodi da sada, manje od tri mjeseca kasnije, Musk odbija ispuniti svoje obaveze prema Twitteru i njegovim dioničarima jer ugovor koji je potpisao više ne služi njegovim ličnim interesima.

Direktor Tesle i najbogatiji čovjek na svijetu postigao je dogovor o kupovini Twittera 25. aprila, a Musk je ponudio kupovinu svih dionica kompanije po cijeni od 54,20 dolara.

Ali stvari su se pogoršale kada su Musk i njegovi advokati optužili Twitter da krije informacije o broju “spam” naloga na platformi.

Muskovi advokati su u petak obavijestili Twitter da je dogovor prekinut nakon čega su dionice Twittera pale za oko pet posto.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti