18.05.2024.
HomeNovostiTuzlanska izletišta bez posjetilaca

Tuzlanska izletišta bez posjetilaca

Omiljena izletišta u okolini Tuzle od jutros su prazna. Tradicionalno, na tim mjestima se proteklih godina proslavljao Međunarodni praznik rada 1. maj, a miris roštilja i zvuci muzike širili su se do kasnih večernjih sati.

Jedna od omiljenih destinacija je jezero “Ontario” u Bistarcu na razmeđu Grada Tuzle i Općine Lukavac. Reportere agencije Anadolu Agency (AA) dočekala su zakatančena vrata i napis da jezero ne radi do daljeg. Naime, riječ je o kompleksu koji su privatnici uzeli pod koncesiju, a koronavirus je tradicionalno okupljanje u prekrasnom ambijentu prolongirao za druga vremena.

Ništa bolju situaciju nismo zatekli ni na tuzlanskom uzvišenju Ilinčica. Mirzet Halilović, policajac u penziji, agilni rekreativac i maratonac, s porodicom i prijateljima je obilježavao radnički praznik.

Jedini ugostiteljski objekat na Ilinčici zaključan je do daljeg, a isto tako je i sa svim drugim ugostiteljskim objektima koji se nalaze u gradu ili okolini.

Tuzlaci su se, očito, odlučili da poštuju naredbe Kriznog štaba Federacije BiH o zabrani masovnijeg okupljanja. No, vikendice na planini Majevici i prigradskim naseljima su izmamili građane koji u porodičnoj atmosferi proslavljaju praznik.

Naravno veliki je broj i onih koji su neradni dan iskoristili za ostanak u kući i ibadet u mjesecu ramazanu, posteći i pripremajući iftare.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti