Tuzlak uredno spremio drogu u tegle, kao zimnicu, a onda uhapšen

0

Tuzlak čiji su inicijali M. S. (40) uhapšen je i uz izvještaj biće predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, dok će zbog raspisane centralne potjernice radi sprovođenja na izdržavanje zatvorske kazne 29-godišnji M.H. iz Lukavca biti predat službenicima Sudske policije na dalje postupanje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pronađeno 39 staklenih tegli punih droge

U pretresima na više lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeno je 39 staklenih tegli biljne materije koja podsjeća na opojnu drogu, 62 manja pvc pakovanja biljne materije koja asocira na opojnu drogu, dvije lovačke puške, vazdušnu pušku, gasni pištolj, okvir za automatsku pušku kao i drugi predmeti koji mogu koristiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi vještačenja, a policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentovanju predmeta te će nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljeni odgovarajući Izvještaji.

Pretresi su izvršeni po nalogu opštinskih sudova

Pretresi su izvršeni po nalogu opštinskih sudova.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su, prema planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i slično, 21. i 22. februara izvršili pretrese i druge planske aktivnosti na više lokacija na području Tuzlanskog kantona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here