17.06.2024.
HomeNovostiTuzlak uhapšen zbog tri krivična djela

Tuzlak uhapšen zbog tri krivična djela

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Odjeljenje kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela Razbojništvo i Teška krađa, počinjenih u vremenskom periodu od maja do juna 2020. godine na području grada Tuzla (kojom prilikom je NN počinilac uz prijetnju vatrenim oružjem izvršio 2 krivična djela Razbojništvo, nad uposlenicima benzinske pumpe i sportske kladionice i 1 krivično djelo Teška krađa nad benzinskom pumpom), došli do saznanja da se u vezu sa pomenutim krivičnim djelima može dovesti E.H., rođen 1989. godine iz Tuzle.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Tuzli izvršen je pretres stana koji imenovani koristi, kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

E.H. je lišen slobode i nad istim je u službenim prostorijama izvršena kriminalistička obrada, te će uz izvještaj biti predat dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio 2 krivična djela Razbojništvo iz člana 289. i krivično djelo Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti