13.04.2024.
HomeNovostiTuzlak brutalno silovan u Odžaku, silovatelji u pritvoru

Tuzlak brutalno silovan u Odžaku, silovatelji u pritvoru

Trojica muškaraca iz Odžaka koja su u utorak u predvečernjim satima uhapšena zbog brutalnog silovanja jednog Tuzlaka, zadržani su u policiji na 24 sata, a očekuje se da će postupajući tužilac predložiti da im se odredi jednomjesečni pritvor.

Čeka se prijedlog

– Sva trojica su zadržana u pritvoru zbog sumnje da su izvršila krivično djelo silovanja na brutalan način. Tužiteljstvo će odlučiti da li će podnijeti prijedlog za određivanje pritvora i od sudije za prethodni postupak Kantonalnog suda u Odžaku tražiti da ih pritvori sukladno svojim ovlastima do 30 dana. Sve drugo da kažemo bilo bi samo nagađanje i prejudiciranje eventualnog pritvora – kaže izvor iz tužilaštva.

Slučaj je tuzlanskoj policiji prijavila supruga žrtve, nakon čega su kontaktirali kolege iz Odžaka, koji su pribavili naredbu Kantonalnog suda Odžak za pretres kuće jednog od sumnjičenih.

Izuzeti tragovi

Radi se o objektu u Brodskoj ulici čiji je vlasnik uhapšeni N.B. (56), a u kojoj privremeno boravi i 59-godišnjak iz Novog Sela koji je također uhapšen.

Nakon pretresa porodične kuće uhapšen je i treći muškarac star 48 godina iz Odžaka koji se također sumnjiči da je sudjelovao u silovanju.

Bez detalja

Glasnogovornik Kantonalnog MUP-a u Orašju Josip Dominković nam je jučer kratko kazao da nema drugih informacija o ovom krivičnom djelu i hapšenju osumnjičenihm piše Dnevni Avaz.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti