23.06.2024.
HomeNovostiTuzla: U pretresu kuće kod 24-godišnjaka pronađena droga i oružje

Tuzla: U pretresu kuće kod 24-godišnjaka pronađena droga i oružje

Dana, 17.01.2023.godine u Tuzli policijski službenici Uprave policije MUP-a TK/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su poduzimajući redovne aktivnosti na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Tuzli, izvršili pretres kuće i putničkog motornog vozila koje koristi M.Š., rođen 1999.godine iz Tuzle.

Ovom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli sljedeće predmete: plastični eksploziv, ručnu bombu, dva pakovanja i pet grumena biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 62 tablete koje svojim izgledom asociraju na opojnu droge „Extazy“, dvije vage za precizno vaganje, metalna drobilica za opojnu drogu, mašina za vakumiranje, dvije puške i okvir sa tri metka, improvizovani drveni sanduk namijenjen najvjerovatnije za uzgoj stabljika opojne droge Marihuana, 15 pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a potrebne mjere i radnje su poduzeli službenici navedenog Odsjeka. M.Š. je lišen slobode i isti će, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu TK na dalje postupanje, saopćeno je iz MUP-a TK.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti