15.07.2024.
HomeNovostiTuzla kao Divlji zapad: Pucano iz kolone svatova u naselju Stupine

Tuzla kao Divlji zapad: Pucano iz kolone svatova u naselju Stupine

U Bosni i Hercegovini tokom svadbenih veselja nerijetko se iz kolone i zapuca što je kažnjivo zakonom. Ovaj put, incident koji je uznemirio građane, dogodio se u tuzlanskom naselju Stupine.

Kolona svatova prolazila je oko 14:30 sata kada su se začuli prvi pucnji. I dok se iz jednog vozila pucalo u zrak, iz drugog je vozač zapucao prenisko, kako svjedoci tvrde u visini zgrada i pješačkog mosta na kojem su se u tom trenutku nalazili građani, ali i djeca.

N1

“Ispaljeno je više metaka. Djeca su se prepala, počela plakati i bježati”, rekao je svjedok za N1.

Građani su kontaktirali policiju Uprave policije Tuzlanskog kantona koja je intervenisala. Naveli su kako su imali 30 prijava preplašenih građana.

N1

Svjedoci tvrde kako su se iz kolone čuli pucnji više puta kako prolazili kroz raskrsnice.

Podsjetimo, prije četiri godine dječak iz Laktaša je zadobio povrede od zalutalog metka dok se igrao u svom dvorištu, dok se isti incident s mnogo težim posljedicama dogodio i 2008. godine kada je u sarajevskom naselju Boljakov Potok zalutali metak pogodio četverogodišnje dijete u glavu.

Građani su apelovali na vlasti da traže strožije kazne za ovakve slučajeve, ali i da se izvrši revizija izdavanja dozvola za nošenje oružja.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti