23.06.2024.
HomeNovostiTužilaštvo TK otkrilo identitet žrtve i detalje jučerašnjeg ubistva u Lipnici kod...

Tužilaštvo TK otkrilo identitet žrtve i detalje jučerašnjeg ubistva u Lipnici kod Tuzle

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona i istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a TK obavljaju sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa pronalaskom beživotnog tijela Selme Baluković (48) u porodičnoj kući u prigradskom tuzlanskom naselju Lipnica, naveo je glasnogovornik ove institucije za “Slobodnu Bosnu” Admir Arnautović.

Kako je naveo Arnautović, preminula žena je imala povrede na vratu i ubodnu povredu u predjelu grudnog koša. Danas će biti obavljena obdukcija tijela kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

U kući je je pronađen i njen muž, pedesetogodišnji mađarski državljanin, koji je također povrijeđen, sa ubodnim povredama u predjelu abdomena. On je podvrgnut operativnom zahvatu u UKC-u Tuzla i trenutno se nalazi na odjeljenju intenzivne njege.

Jučer je obavljen uviđaj na mjestu događaja i izuzeti su svi potrebni tragovi biološkog porijekla, kao i predmeti koji su od značaja za utvrđivanje činjenica koje se vezuju za ubistvo.

Obavit će se sva potrebna vještačenja, a izdata je i naredba za tjelesni pregled mađarskog državljana. Također, istražitelji obavljaju saslušanja određenih osoba koji bi mogle imati saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu žene.

“Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti nakon obavljanja potrebnih vještačenja i istražnih radnji”, dodao je Arnautović za “SB”.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti