14.07.2024.
HomeSvijetTrump "umiljato" zaprijetio glavnom konkurentu: "Ako se kandidiraš, mogao bi se teško...

Trump “umiljato” zaprijetio glavnom konkurentu: “Ako se kandidiraš, mogao bi se teško povrijediti…”

Bivši američki predsjednik Donald Trump upozorio je guvernera Floride Rona DeSantisa da se ne kandidira za predsjednika 2024. godine, ocijenivši da bi to naštetilo Republikanskoj stranci. “Mislim da bi napravio grešku. Mislim da se bazi to ne bi svidjelo”, rekao je bivši predsjednik za Fox News, kako javlja BBC.

Ako bi DeSantis najavio predsjedničku kandidaturu, Trump kaže da bi otkrio “stvari o njemu koje neće biti baš laskave – ja o njemu znam više nego itko, osim, možda, njegove supruge”.

Pritom nije otkrio pojedinosti, ali Trump je i prije prijetio da će objaviti štetne informacije o suparnicima. Njih obojica su navodno neslužbeno najavili predsjedničke utrke i vjerovatni su suparnici za republikansku nominaciju.

Trumpovi komentari došli su samo nekoliko sati američkih međuizbora u utorak koji odlučuju o kontroli Kongresa, na kojima je DeSantis ponovno, zvijezda u usponu tvrde desnice, izabran za guvernera Floride.

Bivši je američki predsjednik novu republikansku zvijezdu u usponu nazvao “Ron DeSanctimonious” na skupu tokom vikenda.

“Ne znam takmiči li se. Mislim da bi se, ako se takmiči, mogao jako ozlijediti. Zaista vjerujem da bi se mogao teško ozlijediti”, rekao je gospodin Trump za Fox. “Mislim da to ne bi bilo dobro za stranku.

Kasnije je, pak, svog potencijalnog protivnika opisao kao “dobrog momka” i negirao da je između njih bilo svađe. “Nema svađe sa mnom, a daleko sam gore u anketama”, rekao je.

DeSantis je relativno nov u politici, ali se istaknuo na nacionalnoj razini nakon što je postao guverner Floride 2019. godine. Pozicionirao se kao entuzijastični zagovornik konzervativizma, a mnogi ga smatraju najvjerojatnijim kandidatom koji će zamijeniti Trumpa.

Trump, koji je stanovnik države Floride, rekao je novinarima okupljenim ispred biračkog mjesta ranije u utorak da je glasao za DeSantisa.

DeSantis je bio škrt na riječima o potencijalnoj predsjedničkoj utrci, no nagađanja su brojna. Trump je u međuvremenu u ponedjeljak rekao da će uputiti “vrlo veliku objavu” 15. novembra.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti