Trump divlja cijelo jutro, urla na sve, napao je i Melaniju: ‘Ti si kriva zbog dr. Oza!‘

0

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump urlao je na svoje bliske suradnike zbog rezultata međuizbora u SAD-u koji su se održali 8. studenog, a The Times navodi da je za neuspjehe kandidata Republikanske stranke okrivio svoju suprugu Melaniju.

Jamačno mu je najgore sjela pobjeda Ron DeSantisa na izborima za guvernera savezne države Floride. DeSantis je na izborima prikupio nešto više od 4,6 milijuna glasova, 1,5 milijuna više od kandidata Demokratske stranke Charlieja Crista.

Četrdesetčetverogodišnji guverner Floride trenutno je jedan od najpopularnijih političara Republikanske stranke i mogao bi pomrsiti Trumpove planove za predsjedničke izbore 2024. godine. Očekuje se da će Trump idućeg utorka objaviti da će se po treći puta kandidirati za predsjednika Amerika.

Trump se nadao da će mu dobri izborni rezultati njegovih tzv. MAGA republikanaca dati krila, međutim najavljivani i priželjkivani crveni val u srijedu ipak nije zapljusnuo SAD. Neki kandidati koje je podržao izgubili su izbore, što pokazuje da ipak ima glasača kojima se njegova politika ne sviđa.

The Times navodi da se Trump nakon poraza koje su pretrpjeli njegovi kandidati jako naljutio na svoje savjetnike. Navodno je bio osobito bijesan jer su republikanci za kandidata na izborima za Senat u saveznoj državi Pennsylvaniji odabrali kontroverznog televizijskog liječnika Mehmeta Oza. Kandidat Demokratske stranke John Fetterman naposlijetku je porazio Oza. Trump je za taj poraz okrivio nekoliko bliskih suradnika te svoju suprugu Melaniju, koja je bila među istaknutijim ličnostima koje su podržale Oza. Američke dnevne novine The New York Times pišu da je “bijesni” Trump ustvrdio da ta odluka njegove supruge “nije bila najbolja”.

Jedan je od Trumpovih savjetnika američkoj televizijskoj postaji CNN rekao da je bivši predsjednik SAD-a “urlao” na sve svoje bliske suradnike. “Kandidati su važni”, rekao je taj savjetnik. “Svi su bili loši.”

Trump ih je podržao jer su mu bili lojalni, a ne zato što su bili dobri političari. Trumpov je savjetnik rekao da loši rezultati njegovih kandidata najvjerojatnije neće rezultirati odgodom njegove objave o kandidaturi na idućim predsjedničkim izborima. “Bila bi to prevelika sramota”, dodao je savjetnik.

Na društvenim mrežama inače vrlo aktivni Trump izbore je prokomentirao tek u srijedu popodne. “Iako su izbori na određene načine bili razočaravajući, iz moje osobne perspektive bili su veliki trijumf – 219 POBJEDA i 16 poraza – Tko je ikada bio bolji od toga”, ustvrdio je bivši predsjednik SAD-a.

Dok se u ponedjeljak sa skupa u saveznoj državi Ohiju avionom vraćao u svoj dom u Floridi, Trump je na televiziji vidio Rona DeSantisa. “Eno našeg konkurenta. On je fin tip”, navodno je rekao Trump. “Ne znam da će se kandidirati. Mislim da bi si mogao jako naštetiti ako bi se kandidirao. Ako se bude kandidirao, o njemu ću vam reći neke nelaskajuće stvari. O njemu znam više nego drugi. Bolje ga poznaje samo njegova žena, koja zapravo vodi njegovu kampanju”, dodao je Trump.

Trump je u utorak navečer porekao da su ga naljutili rezultati izbora. “Postoji narativ lažnih vijesti da sam bio bijesan, a situacija je upravo suprotna. Kandidati koje sam podržao bili su uspješni… Svi ti koji pobjeđuju moji su ljudi”, rekao je Trump.