Trudnica (31) preminula nakon 18 dana borbe s COVID-om

0

Trudnica (31) iz Vlasotinca u Srbiji preminula je u petak u COVID bolnici u Kruševcu u sedmom mjesecu trudnoće. Mlada žena, koja je čekala treće dijete, primljena je u COVID bolnicu u Kruševcu 2. kolovoza, ali usprkos naporima liječnika, njezino stanje se pogoršavalo i nažalost nije uspjela dobiti bitku s virusom, javlja Blic.

“Tudnica, koja je bila 1990. godište, primljena je u COVID bolnicu u Kuševcu u izuzetno teškom stanju 2. kolovoza. Postepeno su se pogoršavali svi parametri – padala je saturacija, rasli su parametri zapaljnja, leukociti i sve redom je bivalo sve gore, pa je na kraju priključena i na respirator.

Čak smo slali i ekipu ginekologa iz Niša, iako i u bolnici u Kruševcu ima ginekolog, i oni su konstatirali kako ne postoji nikakva mogućnost da pokušaju porođaj”, rečeno je za Kurir u UKC Niš. Kako su liječnici ispričali, borba za život trudnice trajala je 18 dana: “Učini smo sve što smo mogli, mnogi kod nas dođu prilično kasno i to zaista utječe i na to koliko će njih preživjeti.

Po protokolu, i to 11 verziji koja je u Srbiji, dajemo najbolju i najskuplju terapiju, kakva se daje i svuda u svijetu. Pacijenti i u New Yorku i kod nas dobivaju iste lijekove.” Direktor Opće bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević potvrdio je kako je ta trudnica prošla i kroz njihovu bolnicu. “Bila je samo u ambulanti jer je dežurna ekipa vidjela da je u jako lošem stanju i poslali su je odmah u COVID bolnicu u Kruševcu”, kazao je dr. Dimitrijević.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here