19.04.2024.
HomeSvijetTrojica Srba u Austriji optužena da su na drogi "zgrnuli" milione

Trojica Srba u Austriji optužena da su na drogi “zgrnuli” milione

Boban J, Saša J. i Darko T. naći će se ponovo na sudu u Austriji jer su optuženi da su prodali 523 kilograma marihuane i tako zaradili milione.

Njih trojica negiraju da imaju bilo kakve veze sa uzgojem i prodajom narkotika, a zanimljivo je da je Boban J. od ranije je poznat pravosudnim organima Austrije jer je bio osumnjičen da za šverc narkotika, ali je pušten iz pritvora poslije šest mjeseci jer se istraga odvijala “sporo”.

Advokat Bobana J. podnio je početkom prošle godine zahtjev da bude pušten iz pritvora u kom je završio zbog sumnje da je stvorio zločinačku organizaciju i krijumčario drogu. Zahtjev za puštanje iz pritvora zasnivao se na tome da je istekao šestomjesečni pritvor, a prema pisanju “Hojtea”, riječ je o 3,7 tona marihuane, sa kojom su on i njegov klan navodno stekli 18,77 miliona evra.

Sve dok optužnica nije okončana, Boban J. je bio na slobodi.

“Gospodar droge”, kako ga nazivaju austrijski mediji, to vrijeme proveo je navodno radeći u svojoj kompaniji za čišćenje, gdje navodno zarađuje 2.000 evra mjesečno.

Međutim, ovaj podatak možda i ne bi bio toliko čudan da Boban u svom vlasništvu nema ferari 488 GTB, sat koji košta 700.000 evra, ali i druge skupocjene četvoročkaše. Prema procjenama javnog tužilaštva, na svom računu ima oko tri miliona evra. Sve ovo, Boban je pravdao time da potiče iz bogate porodice koja je novac stekla prodajom lopata za snijeg.

Ovaj slučaj izazvao je mnogo kontroverzi jer se smatra da je kilava istraga dovela do toga da jedan “gospodar hašiša” danas praktično bude na slobodi, a njegovog advokata nazivaju izuzetno lukavim i pametnim jer se služi svim mogućim zakonskim alatima u korist svog klijenta.

Inače, austrijski mediji prenijeli su takođe da je ovaj slučaj nazvan “Operacija Romi”, što je izazvalo burne reakcije velikog broja organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i manjina.

(Kurir.rs)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti