Trebinje: Niko ne nosi masku na sahrani Atanasija koji je preminuo od korone

0

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u cijeloj zemlji i apele nadležnih, ovakvi skupovi bez poštivanja mjera potencijalna su i vrlo opasna žarišta koronavirusa.

U Sabornom hramu u Trebinju danas u 11.00 časova počelo je služenje liturgije povodom smrti umirovljenog episkopa Atanasija, a prethodilo joj je jutrenje sa opijelom.

Mnoštvo Hercegovaca okupilo se oko hrama, a među njima su gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, princ Filip i njegova supruga Danica Karađorđević, kao i premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

Kako se može vidjeti na fotografijama, u mnoštvu okupljenih gotovo je nemoguće je vidjeti da neko od pristunih nosi masku. Ne poštuje se ni fizička distanca, a uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u cijeloj zemlji i apele nadležnih, ovakvi skupovi bez poštivanja mjera potencijalna su i vrlo opasna žarišta koronavirusa.

Danas će se u Trebinju sahraniti episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije koji je preminuo u četvrtak nakon što je liječen u bolnici u Trebinju od virusa korona od 17. februara, piše Oslobođenje.