Tramp pokreće novu platformu TRUTH Social: Moramo se oduprijeti tiraniji velike tehnologije

0

Bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) najavio je planove za pokretanje nove mreže društvenih medija pod nazivom TRUTH Social, piše BBC.

Rekao je da će se platforma “oduprijeti tiraniji velike tehnologije”, optužujući ih da utišavaju suprotne glasove u SAD.

“Trump Media & Technology Group” (TMTG), kojom predsjedava, također namjerava pokrenuti pretplatničku uslugu video na zahtjev.

Tramp je zabranjen odnosno suspendovan sa društvenih mreža poput Twittera i Facebooka nakon što je u januaru gomila njegovih pristalica upala u Kapitol SAD.

On i njegovi savjetnici od tada su nagovijestili da planiraju stvoriti rivalsku web stranicu društvenih medija.

Ranije ove godine pokrenuo je “From the Desk Donald Donald Trump”, koji se često nazivao i blogom.

Web stranica je trajno zatvorena nakon manje od mjesec od pokretanja. Njegov stariji pomoćnik Džejson Miler (Jason Miller) rekao je da je to “samo pomoć u širim naporima koje imamo i na kojima radimo”.

Rana verzija njegovog posljednjeg poduhvata, TRUTH Social, bit će otvorena za pozvane goste sljedećeg mjeseca, a imat će “cijelu nacionalnu upotrebu” u prva tri mjeseca 2022. godine, navodi se u saopćenju TMTG -a.

– Živimo u svijetu u kojem talibani imaju ogromno prisustvo na Twitteru, a vaš omiljeni američki predsjednik je ušutkan – napisao je Tramp.

– Svi me pitaju zašto se neko ne suprotstavi Big Techu? Pa, uskoro ćemo – dodao je Tramp.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here