23.02.2024.
HomeNovostiTorpedirano Sarajevo potonulo na Koševu: Da li će direktorica kluba održati obećanje...

Torpedirano Sarajevo potonulo na Koševu: Da li će direktorica kluba održati obećanje i zbog lošeg rezultata podnijeti ostavku, zajedno sa upravom?

Direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo Ajla Alimanović je na isteku prošle godine odgovarala na pitanja navijača Bordo kluba putem zvanične stranice, te je tom prilikom dala izjavu o tome šta će se desiti ako Sarajevo ne ostvari dobar rezultat u Evropi.

Krajem prošle godine Sarajevo se nije nalazilo na mjestu koje vodi u evropska takmičenja, te je jedan zabrinuti navijač upitao: “Šta će se desiti ako Sarajevo ni ovaj put ne izbori Evropu i ko će snositi posljedice?”.

“Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu odgovornost trebamo snositi svi, prva ja.

Nama je važno kako ćemo, kada odemo u Evropu, proći u Evropi. Dakle, nije se cilj samo kvalifikovati, nego je cilj ostvariti i dobar rezultat u Evropi. Ako se ciljevi ne ostvare, onda – uprava napolje!”, poručila je Alimanović.

Sarajevo se jeste kao četvrtoplasirano plasiralo u Evropu, no sinoć je svoj evropski put završilo već u prvom pretkolu Konferencijske lige.

S obzirom da to, očito, nije dobar rezultat u Evropi, navijači Bordo tima se s pravom pitaju da li će direktorica Alimanović održati svoju riječ i podnijeti ostavku i od ostalih čelnika uprave kluba zatražiti isto.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti