Top 5 razloga: Zašto varaju muškarci, a zašto žene?

0

Žene će, ako varaju, s tim ponašanjem početi nakon treće godine braka, a muškarci malo kasnije od toga. Zajednički motiv oboje za preljub je dosada, no drugi se razlozi poprilično razlikuju po spolu

Otkriveno je pet glavnih razloga zašto žene varaju, kao i činjenica da žene ‘počinju lutati’ otprilike nakon treće godine braka – pokazalo je novo istraživanje stranice IllicitEncounters.com na 2000 ljudi. Osim toga, u njemu su analizirani i motivi muškarca za preljub, a visoko na ljestvici i kod jednih i kod drugih je dosada u odnosu, piše The Sun.

Većina muškaraca kojima se javila su bili vjerni, no uhvatila je i one koji nisu tako odani. Cure su joj zahvalne i hvale je što na ovaj način pomaže drugima. | Video: 24sata Video
Zanimljivo je da su razlozi zašto muškarci varaju bili vrlo različiti, a momci su nedostatak seksa imenovali glavnim razlogom za varanje stalne partnerice, dok žene to nisu navele u svojih top pet razloga.

Studija je srušila i jedan popularan mit – da je muškarcima teže ostati vjernima. Naime, oni s prevarama obično ‘kreću’ nakon 3 godine i 10 mjeseci u braku, kasnije od žena.

Top 5 razloga zašto žene varaju

Dosada – ponestalo mi je tema za razgovor s partnerom
Udaljili smo se zbog provođenja previše vremena zajedno uslijed karantene
Povezivanje s bivšim partnerom preko društvenih mreža
‘Promijenila sam se u braku’
Dogodilo se zbog pijanstva

Top 5 razloga zašto muškarci varaju

-Trebam više seksa
-Dosada
-Premlad sam za samo jednu partnericu
-Upoznao sam nekoga vani
-Moj prijatelj je varao pa sam se osjećao kao da nešto propuštam

*Nekoć smo prevare zvali ‘sedmogodišnjim svrbežom’ jer bi se obično događale u kriznoj sedmoj godini braka, no već dulje to je vrijeme preplovljeno. Čini se da su i ova zaključavanja u kuće rezultirala lošijim odnosima među partnerima i međusobnim udaljavanjem. Covid-19 je ubrzao taj trend – kaže stručnjakinja za seks i odnose s IllicitEncounters.com, Jessica Leoni.

Zanimljivo je kako, iako varaju, većina ljudi koji to čini ostaje s partnerima, a kao glavni razlog za ostanak navode loše financije i činjenicu da si ne mogu priuštiti samostalan život.

 

 

 

 

 

24sata.hr