26.02.2024.
HomeNovostiTeški dani za Republiku Srpsku: Uhapšen četnik-početnik Stanivuković, a četniku-veteranju zdravlje je...

Teški dani za Republiku Srpsku: Uhapšen četnik-početnik Stanivuković, a četniku-veteranju zdravlje je u teškom stanju

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković priveden je večeras u Crnoj Gori, a nakon što je član PDP-a iz Banje Luke učestvovao u sinoćnoj litiji u Nikšiću.

– Da Bog pomogne, volja naroda pobijedi i da se u našoj bratskoj Crnoj Gori dese promjene – napisao je Stanivuković ranije na svom Twitter profilu.

Stanivuković je u Crnu Goru otišao zajedno sa opozicijskim partnerom u Skupštini Republike Srpske Nebojšom Vukanovićem.

Litije su u posljednje vrijeme postale česta pojava u Crnoj Gori nakon što je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojeg većina vjernika Srpske pravoslavne crkve smatra diskriminatorskim.

To je bila zla sreća za četnika-početnika Draška Stanivukovića. Samo budala nije mogla pretpostaviti da će Stanivuković biti uhapšen u Crnoj Gori. Ali, Dodikov “mali od skandala” Draško Stanivuković voli da ga hapse, privode, saslušavaju, maltretiraju, ponižavaju i tuku. Takav je, valjda tip. Mazohista, šta li? U Republici Srpskoj Stanivuković je Draškica, a u Crnoj Gori on postaje četničina. Kao doktor Džekil i mister Hajd. Bipolarna ličnost? Valjda.

Nekako u isto vrijeme, četnik-veteran, poznat i kao Obrvaš, Momčilo Krajišnik nije izbjegao zlu kob korone. Fasovao je virus i stanje mu se naglo pogoršalo.

Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik Narodne skupštine i osuđeni ratni zločinac pozitivan je na virus korona i stanje mu se pogoršalo, prenosi ATV.

Kako saznaje ATV transportuju ga sa Pala na UKC RS u Banjaluci.

  Momčilo Krajišnik rođen je u naselju Zabrđe u općini Novo Sarajevo. Bio je član SKJ. Krajišnik je postao jedan od direktora jedne od najuspješnijih kompanija u SR BiH, “Energoinvesta”. Završio je u zatvoru na devet mjeseci zbog malverzacija oko izgradnje vikendice Radovana Karadžića na Palama. Krajišnik je iskoristio to zatvaranje, tvrdeći da je bio zatvoren što je Srbin.

Bio je jedan od osnivača SDS-a. Nakon prvih višestranačkih općih izbora u SR BiH izabran je za predsjednika Narodne skupštine SR BiH.

Bio je predsjedavajući Narodne Skupštine Republike Srpske Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva BiH od 1996. do 1998. Uhapšen je 3. aprila 2000. Dana 27. septembra 2006. je proglašen krivim za istrjebljenje, ubistva, progone na rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i nečovječno postupanje kao i za zločine protiv čovječnosti. Osuđen je na 27 godina zatvora, a 17. marta 2009. mu je Haški sud smanjio kaznu na 20 godina zatvora.

Šta je sve ta takozvana Republika Srpska iznjedrila – Bože sačuvaj. Od četnika-početnika do četnika-veterana k’o crni znak crnih dana.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti