Svim sredstvima treba zaustaviti malog, iskompleksiranog KGB-ovca i diktatora

0

Invaziju Rusije na Ukrajinu u N1 Studiju uživo komentirao je umirovljeni general Ivan Čermak. Uvjeren je da će Ukrajinci dobiti rat.

“Oni će ga sigurno dobiti. Putin mora slomiti zube na Ukrajini. Svim sredstvima treba zaustaviti malog, iskompleksiranog KGB-ovca i diktatora koji je zaostao u nekim bivšim vremenima. Šteti ruskom narodu i prijeti cijelom svijetu.

Ukrajinci su spremni žrtvovati se i odlučno boriti do kraja za svoj dom i domovinu. Svi moramo pomoći, braneći njih branimo i sebe. Oduševljavaju jedinstvo i hrabrost ukrajinske vojske i naroda. Podsjeća me na Domovinski rat, kad smo svi bili jedinstveni u obrani domovine”, rekao je Čermak.

“Putin je veliko zlo”

Dodaje da je Putin veliko zlo koje prijeti svima. “Prijeti Europi i cijelom svijetu, drago mi je da je Europa postala jedinstvena i da je odlučila da se mora pomoći Ukrajini. Najvažnija je sada logistika, da se ne prekinu lanci opskrbe.”

Vojni analitičari kažu da je za Ukrajince šansa borba u gradovima. I dok neki kažu da su Rusi prvih dana brzo napredovali, Čermak se s time ne slaže.

“Upravo obratno, Ukrajinci su pružili otpor kojem se Rusi nisu nadali. Borbe u gradovima dugo traju, to je bitka za svaku ulicu, to je gerilski rat i tu Ukrajinci imau više sreće.

Na koji način će se dalje kretati Putin, hoće li opkoliti gradove, napraviti sistem spaljene zemlje kao što je napravio u Čečeniji, to sad ne znamo, trebamo pratiti. U svakom slučaju, rat u gradovima dugo traje, iscrpljujuć je, velike su žrtve, ali Putin u gradovima nema šanse”, rekao je Čermak.

Je li Rusija spremna dulji period biti u izolaciji zbog sankcija koje su joj nametnule Europska unija, Velika Britanija, SAD i Kanada?

“Sigurno da će ih to žestoko pogoditi, početi izazivati otpor u samoj Rusiji. Već sada vidimo demonstracije protiv rata, ljudi su navalili na banke, vidjet će da im je sve lošije. Nadam se da će se Putin tamo poskliznuti na koru od banane i pasti”, odgovorio je Čermak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here