15.07.2024.
HomeLifestyleSvilene jastučnice za svježu i blistavu kožu

Svilene jastučnice za svježu i blistavu kožu

 

Nije tajna da kvalitetna posteljina pomaže u tome da se bolje naspavate, no manje je poznato da zamjenom pamučnih jastučnica svilenima možete pospješiti ljepotu kože i kose

Svilene jastučnice su meke i luksuzne te pružaju jedinstveni doživljaj spavanja, a čak ne moraju biti skupe, piše Daily Mail.

 Iako se pamučne jastučnice čine mekšima, Shanelle Blake, specijalistica za kožu u klinici Pulse Light kaže da se zbog prevrtanja noću stvara trenje koje može oštetiti folikule vlasi i rezultirati zapetljanom kosom.

– Pamučne i tekstilne jastučnice se najviše koriste, ali stvaraju previše trenja i čak mogu iščupati pojedine vlasi dok spavate. Svilene jastučnice omogućuju kosi da lagano pada, nema trenja i ne upijaju vlagu iz kose što omogućuje da vlasi ostanu ravne i ne zapetljavaju se tijekom noći, kaže ona dodajući kako upravo jastučnica može biti glavni krivac i ukoliko imate iritaciju kože na licu.

– Poznato je da svila manje iritira kožu te je preporučuju pacijentima s ekcemom. Svi s osjetljivom kožom otkrit će kako su im svilene jastučnice pomogle jer su lagane i u usporedbi s pamukom i poliesterom koji imaju gušću strukturu ne izazivaju nikakve iritacije. Sintetička vlakna zadržavaju toplinu u usporedbi sa svilom koja je lakša i prozračnija, pa ona omogućuje koži rashlađivanje i prevenira pojavu crvenila i upale. Svilena vlakna su antibakterijska i hipoalergena, što znači da sadrže manje štetnih bakterija što pomaže koži sklonoj aknama te osjetljivoj koži.

 

 

 

24sata.hr

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti