Sveštenik zatražio razrješenje dužnosti jer se zaljubio

0

“Zaljubljen sam”, riječi su koje je na kraju mise izgovorio don Rikardo Ćekobeli, sveštenik dijeceze Todi u centralnoj Italiji, zamolivši pritom svog pretpostavljenog, biskupa Galtiera Sigismondija, da ga razriješi svešteničke dužnosti.

“Zaljubio sam se i želim pokušati živjeti tu ljubav”, priznao je don Rikardo svom biskupu Sigismondiju, stoji u saopštenju biskupije, prenosi Hina.

Sveštenik, čiji priču nacionalni dnevni listovi prenose u utorak, suspendovan je iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovo postane laik.

“Jako sam zahvalan don Rikardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istovremeno bih želio da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu zagarantuje mir i spokoj”, rekao je biskup.

Ćekobeli kaže da je ovakav izbor bio jako težak za nekoga ko voli i poštuje Crkvu.

“Ne mogu i dalje ostati dosljedan i transparentan u odnosu s Crkvom, kao što sam dosad oduvijek bio”, rekao je sveštenik, koji je priznanje izgovorio pred svojim vjernicima i u prisutnosti biskupa na nedjeljnoj misi.

Kako piše “Corriere della Sera”, u malome gradu blizu Peruđe “svi su znali” šta se događa i “kružile su glasine da je don Rikardo viđen sa ženom”.

Ali, ni u medijima ni u saopštenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Rikardovo srce.

 

 

 

 

agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here