Švedska zabranjuje ulaz građanima BiH od 4. oktobra

0

 

Državljanima Bosne i Hercegovine od 4. oktobra zabranjuje se ulaz u Švedsku, osim u hitnim slučajevima. Ova odluka biće na snazi od 31. oktobra 2021. godine.

Stranim državljanima koji planiraju putovati u Švedsku iz Bosne i Hercegovine od 4. oktobra bit će dozvoljen ulazak u Švedsku samo ako spadaju u kategoriju izuzeća. Izuzeci uključuju međunarodne državljane koji imaju švedsku boravišnu dozvolu, osobe koje moraju ući u Švedsku iz bilo kojeg hitnog razloga i one koje prikažu negativan rezultat testa na koronavirus, piše portal Shengenvisainfo.

Od početka pandemije, Švedska je prijavila ukupno 1.152.027 slučajeva infekcije COVID-19 i ukupno 14.856 smrtnih slučajeva, na osnovu podataka koje je objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Osim toga, isti izvor pokazuje da je 854 ljudi pozitivno testirano na virus u posljednja 24 sata.

Zbog takvih podataka, vlasti u Švedskoj zadržale su mnoge preventivne mjere, uključujući zabrane ulaska i druga ograničenja od početka pandemije, kako bi zaustavile daljnje širenje virusa.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here