Svečana promocija diplomanata na IPI akademiji u Tuzli

0

U amfiteatru Visoke škole Internacionalna poslovno – imformaciona akademija Tuzla danas je održana svečana promocija diplomanata koji su diplome stekli na studijskim programima Informacione tehnologije, Tržišne komunikacije i Savremeno poslovanje i informatički menadžment (trogodišnji studij) i Informatika i računarstvo (četverogodišnji studijski program).

Svečanost dodjele diploma uveličala je ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić, koja je u svom obraćanju diplomantima naglasila:

„Danas je posebno svečana dan na IPI akademiji. Ja prvenstveno svim našim diplomantima koji danas postaju svršenici jedne ovakve institucije čestitam, a ministarstvo je svakako ponosno da imamo na to da imamo ovoliki broj mladih ljudi koji su školuju i koji nastavljaju svoje školovanje. Ono što im mi možemo poručiti i poželisti jeste da nestaju ovdje, da idu dalje, da se školuju jer uvijek moramo znati da je obrazovanje stub svake zemlje. Na taj način gradimo sebe, ali i svoju zemlju“, kazala je ministrica Brašnjić.

Profesor IPI akademije dr.sc Damir Bećirović zahvalio se diplomantima na protekloj saradnji tokom njihovog školovanja te istakao:

„Čestitam vam na vašem životnom uspjehu koji ste ostvarili. Dočekali ste trenutak da okončate prvi ciklus studija. Morate znati da je jedan od najsnažnijih motivatora u životu uspjeh. zato shvatite ove diplome kao vaš životni uspjeh i da vas motivišu da idete dalje i u akademskom smislu, ali, naravno, i profesionalnom. Mi smo vam dali osnove, temelje, nadam se da smo vam dobre ideje prenijeli, dobru viziju, a na vama je da sada kročite kroz život samostalno potkovani snažnim idejama. Od srca vam se zahvaljujem jer zahvaljujući vama, vašim osobenostima, vašim pozitivnim kritikama, mi smo svake godine malo po malo rasli kao institucija. Vi ste nas motivirali na to, a mnogi od vas su doprinijeli da budemo ono što smo sada, a to je akreditirana visokoškolska ustanova“, naglasio je dr.sc Bećirović.

Bacanjem kapa u zrak diplomanti su okončali svoje školovanje na IPI akademiji, a mnogi od njih su naglasili kako im je izbor IPI akademije za školovanje bio pun pogodak.

Diplomanti IPI akademije trogodišnji studijski program: Informacione tehnologije, Tržišne komunikacije i Savremeno poslovanje i informatički menadžment: Eldar Kovačević, Hamza Klopić, Mirza Karamuratović, Damira Mujabašić, Zehrina Jahić, Jasmin Moranjkić, Enaida Bejdić, Asmir Taletović, Edis Jukić, Nermina Paščanović, Šejla Saletović, Nermina Hasić, Ermina Pozderović, Sead Halilović, Matea Đojić, Maid Ramadanović, Emira Huseinović, Alma Selimović, Amar Čamdžić, Emin Beganović, Jasmin Šahinagić, Amir Mešanović, Ahmed Pirić, Alen Osmanović, Faruk Burek, Iva Pejić, Džana Marmarac, Amer Ibrahimović, Nizama Hrnjičić, Nedim Mazalović, Ismet Softić, Elma Spahić, Osman Omerbašić, Emina Topčagić i Jasmin Musić.

Četverogodišnji studijski program : Informatika i računarstvo: Alma Sadiković, Rifa Smajić, Emina Džafić, Mirza Hadžić i Mirnad Omerović.

Press IPI akademija