SVE SE SAZNALO, DODIK ZARADIO MILIONE NA MASKAMA: Preko sestrića naručio TRI MILIONA ZAŠTITNIH MASKI

0

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nabavio je tri miliona zaštitnih maski ukupne cijene 2,5 miliona maraka.

Ugovor za realizaciju nabavke jednokratnih troslojnih zaštitnih maski u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci Fond zdravstvenog osiguranja je potpisao sa firmom “Eko piramida inženjering” Banja Luka.

Osnivač firme “Eko-piramida inženjering” je Dejan Lukendić, direktor FK “Borac” iz Banje Luke. Međutim, on nije jedini vlasnik te firme, već su suvlasnici i Dragan Popović, kao i Vico Zeljković, predsjednik Uprave FK “Borac” i sestrić Milorada Dodika, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Vrijednost tri miliona maski sa PDV-om je gotovo 2,5 miliona maraka. Cijena jedne maske je 70 pfeninga bez PDV-a, dok sa PDV-om ona iznosi 83 pfeninga. Treba naglasiti da je ova cijena jedne maske u veleprodaji. Prije pandemije cijena jedne maske iznosila je 12,88 pfeninga bez PDV-a, dok je sa PDV-om ta cijena bila sa PDV-om 15 pfeninga i to u maloprodaji. Praktično to znači da se, prije pandemije, za dva i po miliona KM moglo kupiti, u maloprodaji, 20 miliona maski, piše Vasković.