27.05.2024.
HomeNovostiSVE SE SAZNALO, DODIK ZARADIO MILIONE NA MASKAMA: Preko sestrića naručio TRI...

SVE SE SAZNALO, DODIK ZARADIO MILIONE NA MASKAMA: Preko sestrića naručio TRI MILIONA ZAŠTITNIH MASKI

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske nabavio je tri miliona zaštitnih maski ukupne cijene 2,5 miliona maraka.

Ugovor za realizaciju nabavke jednokratnih troslojnih zaštitnih maski u pregovaračkom postupku bez objave obavještenja o nabavci Fond zdravstvenog osiguranja je potpisao sa firmom “Eko piramida inženjering” Banja Luka.

Osnivač firme “Eko-piramida inženjering” je Dejan Lukendić, direktor FK “Borac” iz Banje Luke. Međutim, on nije jedini vlasnik te firme, već su suvlasnici i Dragan Popović, kao i Vico Zeljković, predsjednik Uprave FK “Borac” i sestrić Milorada Dodika, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković.

Vrijednost tri miliona maski sa PDV-om je gotovo 2,5 miliona maraka. Cijena jedne maske je 70 pfeninga bez PDV-a, dok sa PDV-om ona iznosi 83 pfeninga. Treba naglasiti da je ova cijena jedne maske u veleprodaji. Prije pandemije cijena jedne maske iznosila je 12,88 pfeninga bez PDV-a, dok je sa PDV-om ta cijena bila sa PDV-om 15 pfeninga i to u maloprodaji. Praktično to znači da se, prije pandemije, za dva i po miliona KM moglo kupiti, u maloprodaji, 20 miliona maski, piše Vasković.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti