27.05.2024.
HomeKolumneDežulović: Svako ima što Srbin nemade

Dežulović: Svako ima što Srbin nemade

Ne mogu da verujem da se narod koji je preživeo sankcije, bombardovanje i svakojako maltretiranje uplašio najsmešnijeg virusa u istoriji čovečanstva, koji postoji samo na Fejsbuku – pre nedelju-dve je na konferenciji za štampu srpsku naciju umirio ugledni beogradski pedijatar i pulmolog Branimir Nestorović, stručnjak koji se onomad proslavio hrabrom i originalnom teorijom da vakcina kod dece izaziva autizam.

‘Ja sam, recimo, na ovom sastanku bio protiv poručivanja maski i testiranja. Mislim da je to potpuno besmisleno’, autoritativno je nastavio doktor Nestorović, pa poentirao: ‘Pazite, da nemamo test, mi ne bi ni znali da je epidemija! Već se zna da pada virulencija virusa, znači, virus je sve slabiji i slabiji. I inače je slab. Evo, žene: definitivno estrogeni štite žene. Žene imaju jako blagi oblik i praktično ne umiru od virusa. Prema tome, što se žena tiče, slobodno u šoping u Italiju! Čujem da će sada tamo da budu veliki popusti, pošto nitko živ neće da dođe u Italiju.’

‘Meni su rekli da alkohol gde stavite, da tu korona virus više ne raste’, poslednja je epidemiološka saznanja na konferenciji za štampu potom objavio predsednik Aleksandar Vučić, kao i uvek spreman da se žrtvuje i na sopstvenoj jetri prvi testira ovaj eksperimentalni lek: ‘Ja sam sada našao sebi dodatni razlog da popijem po jednu čašicu dnevno.’

Nije, međutim, predsednik stigao ni da nazdravi kao čovek, a već je svetska senzacionalistička štampa javila da je u Subotici zabeležen prvi slučaj korona virusa u Srbiji. I opet je doktor Branimir Nestorović pozvan da uteši i ohrabri naciju. Za teoriju o bezrazložnom strahu Srba od kineskog viruščeta, ali i prilično razložnom strahu Italijana, on ima naučno objašnjenje. ‘Slabi italijanski geni i loša opremljenost bolnica krivi su za poraznu statistiku u Italiji’, sutradan je doktor Nestorović izjavio za ugledni naučni časopis Alo!: ‘Srbi nemaju potrebe da brinu, jer imaju pravu lavovsku genetiku.’

To je bez sumnje dobra vest. O ‘lavovskoj genetici’ Srba, uostalom, u poslednjih su nekoliko meseci objavljene tri veoma zapažene studije.

Prvo je, setićete se, ugledni naučni časopis Kurir objavio istraživanje Nebojše Draškovića, predsednika udruženja Poreklo, pod naslovom ‘Senzacionalno! Mi smo potomci Ilira, a ne Albanci!’ Na sopstvenom genetskom uzorku, poslanom na analizu u DNK institut u Hjustonu, Drašković je dokazao da je srpski muški haplotip najstariji u Evropi, star tačno dvadeset tri hiljade godina, što je po njemu dokaz da su potomci Ilira u stvari Srbi, a ne Albanci, s kojima ne dele nijedan zajednički gen.

Onda je ugledni naučni časopis Informer objavio rezultate nekog istraživanja DNK grupa evropskih naroda pod naslovom ‘Šokantno! Srbima čak i Rumuni i Bugari bliži od Crnogoraca!’ Objavljena analiza pokazala je, naime, da ‘balkanski narodi uglavnom imaju male razlike u genetskom kodu, ali i da je upadljiva bliskost Srba i Rumuna, baš kao i potpuno neočekivana razlika u genetskom poreklu Srba u odnosu na Crnogorce’.

Onda je renomirani Informer pre mesec-dva objavio i rezultate istraživanja grupe stručnjaka okupljenih oko ‘Srpskog DNK projekta’, pod naslovom ‘Ekskluzivno! Srbi s Turcima nemaju nijedan zajednički gen!’ Milan Rajevac, rukovodilac projekta provedenog u saradnji sa Biološkim fakultetom u Beogradu, izjavio je kako je istraživanje nesumnjivo potvrdilo da se, protivno predrasudama, Srbi gotovo uopšte nisu mešali sa Turcima: ‘U srpskom DNK turskih gena nema skoro ni u tragovima.’

‘Lavovska genetika’ Srba – otporna na ‘sankcije, bombardovanje i svakojako maltretiranje’, i otomansku okupaciju i albanski terorizam i crnogorsku autokefalnost, a kamoli na ‘najsmešniji virus u istoriji čovečanstva’ – nema, kako vidimo, nikakve genetske veze sa Turcima, Crnogorcima i kosovskim Albancima. Svakako, to je – kako rekoh – dobra vest.

Ima li, međutim, i neka loša? Pa, ima. Prema poslednjim podacima Svetske zdravstvene organizacije, u trenutku pisanja ovog izveštaja – nakon što je korona virus ušao u Srbiju – u celoj Evropi i Evroaziji ostale su samo tri zemlje koje nemaju registrovan nijedan slučaj infekcije korona virusom. Loša je vest, naime, što su te tri zemlje, redom: Turska, Crna Gora i samoproglašena država Kosovo.

To, eto, samo za slučaj da ne verujete u opštu svetsku tursko-kosovsko-crnogorsku islamsko-albansko-autokefalističku zaveru protiv Srba. Treba li da na ovom mestu uopšte podsećam kako je poslednju katastrofalnu epidemiju – zloglasne velike boginje 1972. – u Srbiju doneo upravo muslimanski hodža, i to upravo Albanac sa Kosova, a da je u celoj Jugoslaviji jedina opština u totalnom karantinu bio upravo crnogorski Plav?

Znači li, međutim, taj neverovatan podatak – to dakle da od svih evroazijskih nacija korona virus bez greške nemaju samo i jedino ona tri naroda s kojima Srbi ne dele zajednički gen – da su se Srbi u genetskom smislu možda ipak malo historijski zajebali? Dabome da ne znači. Šta onda to znači? To znači samo to da su se državno-pravnim i kulturnim vezama sa genetski nadmoćnim Srbima Turci, Crnogorci i Albanci istorijski dobro okoristili, pa kod njih ona, kako beše, ‘virulencija virusa pada’, znači ‘virus je sve slabiji i slabiji’.

Posmatrajte, uostalom, tu stvar ovako: zašto su u ovom času u Evropi najugroženije baš one zemlje koje sa Srbijom nisu imale nikakvih istorijsko-kulturnih dodira, poput Švajcarske, Francuske ili Španije? Da i ne pominjemo korona virusom poharanu Italiju, odakle do Srbije – kako onomad lepo reče profesor Kusturica – nikad nisu stigle ni Đotova gotika ni Leonardova renesansa, a gde će ovaj smešni virus sa Fejsbuka.

Baš kao u proročkom filmu Predraga Ličine ‘Poslednji Srbin u Hrvatskoj’, Srbi imaju prirodni istorijski imunitet na svetske zaraze. Ostanimo kod ugla posmatranja: nije stvar u tome da niko nema što Srbin imade, nego je stvar u tome da svako ima šta Srbin nemade. Pa kako u Srbiji nije prošla nijedna tekovina dvadeset prvog veka, neće bogami niti jedan virus, kako reče ministar zdravlja, ‘slabiji od sezonskog gripa’.

Dobro, sem što je taj jevtini kineski virus naposletku ipak, kako videsmo, stigao do Srbije. Ali gde? Razume se, u severnu Srbiju, najslabiju i najmetiljaviju od svih Srbija, Kaunti Formerli Noun ez Vojvodina. Tamo gde se dobro zna da virulencija srpstva pada, znači srpstvo je sve slabije i slabije. I gde se umesto ljute srpske šljive požegače piju one flundrave rakije od kajsije i dunje, kojima – kako svaka čestita Srpkinja zna – nije mesto u flaši, nego u fioci. Jer šta? Jer joj dragi nije u Milanu na Tosci, već je dragi kod Draže u vojsci, jel’ tako?, tako je!

Tako je, sledstveno tvrdnjama vodećih srpskih genetičara na čelu s doktorom Branimirom Nestorovićem, dijagnostički test za rano otkrivanje korona virusa ispao u stvari test za rano otkrivanje srpskog gena. Bolje od popisa stanovništva, a prosto kao pasulj prebranac: ako čovek ima korona virus, nije Srbin. Dobro, verovatno nije ni Turčin, ni Albanac, ni – daleko bilo – Crnogorac, ali razumeli ste šta sam hteo da kažem. Naposletku, živom je čoveku bolje da uopšte nije Crnogorac, nego da možda nije Srbin.

Srbima sa ‘lavovskom genetikom’ preostaje tako da – po receptu Aleksandra Vučića, najvećeg srpskog eksperta za sve u vezi bilo čega – popiju po čašicu i gledaju vesti iz ostatka sveta. Najnovije vesti iz Srbije ionako su očekivano sjajne. Pre neki dan, recimo, Privredna komora Srbije objavila je da je u poslednjih pet godina petsto registrovanih proizvođača jakih alkoholnih pića u Srbiji povećalo proizvodnju za više od dvadeset pet odsto: pripremajući se za pandemiju korona virusa, proizvodnja prirodnih rakija i veštačkih žestokih alkoholnih pića porasla je sa pet miliona litara u 2014. na više od sedam miliona litara prošle godine. Što prema poslednjem popisu stanovništva Republike Srbije iznosi – samo sekund da izračunam – u čašicu tačno litra po glavi stanovnika.

Flaša po glavi stanovnika, pa da vidimo ko je Srbin i srpskoga roda.

Tu korona virus, razumeli ste, više ne raste.

Piše: Boris Dežulović, Portalnovosti.com

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti