14.04.2024.
HomeNovostiSupruge političara se "sudaraju" u RAK-u: Staša Košarac zaposlio svoju treću suprugu,...

Supruge političara se “sudaraju” u RAK-u: Staša Košarac zaposlio svoju treću suprugu, ali nije jedini…

Supruga ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca dobila je posao u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK).

Kako tvrde izvori portala Srpska.info, ona radi „u finasijama“ RAK-a.

Direktor RAK-a je Košarčev stranački kadar Draško Milinović, što je odgovor na pitanje kako je ministrova ljepša polovina završila na budžetu.

U pitanju je treća supruga Staše Košarca, Aleksandra Ivko, koja je od njega mlađa 17 godina. U braku su od oktobra 2021. godine, kada je Aleksandra na Instagramu objavila slike sa vjenčanja.

Kako tvrde izvori ovog portala, u RAK BiH se „sudaraju“ supruge političara i funkcionera iz Republike Srpske, jer ih je sve više zaposleno u toj instituciji nadležnoj za nadziranje zakonitosti rada elektronskih medija u BiH.

Po ugledu na Stašu žene u RAK-u su zaposlili i direktor policije RS Siniša Kostrešević, Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa i Goran Selak, lider SPS.

Istovremeno, predstavnici RS u institucijama BiH nisu baš mnogo zainteresovani da zadrže uticaj u Savjetu RAK-a, te su treću poziciju, iz reda ostalih, ovaj put prepustili Federaciji.

Procedura imenovanja je prošla Predstavnički dom BiH, iz RS prolaze Zoran Žuža i Tanja Andrić od ukupno sedam članova ovog Savjeta.

 

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti