19.04.2024.
HomeNovostiSukob policije i demonstranata u Ljubljani

Sukob policije i demonstranata u Ljubljani

U centru Ljubljane demonstranti koji se protive vladinim mjerama vezanim za koronavirus sukobili su se s policijom. Sukobi su počeli na Trgu Republike, a policija je bila prisiljena upotrijebiti i vodeni top.

Neprijavljene demonstracije najavila je preko društvenih mreža grupa koja se nazva “Anonymous Slovenija”, od čijeg djelovanja su se već distancirale grupe koje već mjesecima petkom popodne u Ljubljani zahtijevaju ostavku vlade.

U centru slovenske prijestolnice najprije se popodne okupilo nekoliko stotina ljudi, pa i pojedinci koji su policiji koja je štitila prostor oko parlamenta zviždali i uzvikivali pogrdne izraze, a bilo je i bacanja pirotehničkih sredstava.

Kako je s terena izvijestila novinarka MMC-a Tina Hacler, bilo je velikih nereda i sukoba s policijom. Letjele su granitne kocke, baklje i boce.

Sukobi su počeli na Trgu Republike, a poslije su se demonstranti opet okupili kod Cankarjeva doma i još jednom policiju gađali bocama, bakljama i petardama.

Bacali su čak i granitne kocke. Neki od predmeta pogodili su i novinarsku ekipu Planeta, koja je u posljednjem trenutku uspjela izbjeći fizičke sukobe demonstranata i policije.

Vikali su “ovce” i “lopovi”.

Policija je odgovorila vodenim topom, a uključio se i policijski helikopter, javljali su tokom popodneva mediji.

Na poprište nemira kasnije je došao i ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs. Novinarima je tom prilikom rekao da su za nemire i policajce koji su prilikom intervencije bili ozlijeđeni krivi i neki mediji koji vode kampanju protiv vlade i njenih odluka, te da je “skupina huligana” napala i pripadnike specijalne policije i policiju na konjima.

Na nemire u Ljubljani reagirao je na Twitteru premijer Janez Janša, te naveo da fizičko nasilje i napadi na policijske djelatnike uvijek znače kriminalni čin i da će biti kažnjeni.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti