Studenti iz BIH koji su u inostranstvu dobit će novčanu pomoć

0

Studenti s područja FBiH koji su u inostranstvu mogu očekivati finansijsku pomoć od Vlade. Naime, premijer Fadil Novalić obećao je da će svim studentima koji se u ovom trenutku nalaze van granica BiH biti osigurana pomoć.

Upravni odbor Fondacije za mobilnost studenata i nastavnika Federacije BiH obavijestio je sve studnete koji su situaciju sa koronavirusom dočekali u inostranstvu, u sklopu studentske razmjene, i ne mogu se vratiti u Bosnu i Hercegovinu, da se jave na email info@mobilnost.ba

Prijava treba da sadrži ime i prezime studenta, naziv matičnog univerziteta, kao i univerziteta u kome se obavlja studentska razmjena, program mobilnosti i predviđeno vrijeme trajanja mobilnosti.

Nakon što prikupi sve prijave studenata Fondacija će, u skladu sa financijskim mogućnostima, donijeti odluku za financijsku pomoć našim studentima.

Krizni štab za vanredne situacije Republike Srpske zasjedao je prekjučer u Banjoj Luci gdje je donesena odluka da 44 studenta koje su ostali u inostranstvu dobiju po 1.000 KM.