Student bez diplome, nikako da se civilizira: Četnikuje po Banja Luci, a htio bi i šire

0

– Ja sam Srbin, pravoslavac i ponosan sam na to. I želim da budem političar modernog perioda, da predstavim svoj narod na najbolji mogući način, jer on to zaslužuje. Dakle, Srbin sam prije svega, ali u dubini mene utkana je ljubav prema svakom drugom čovjeku. Ja volim sve druge ljude. Dao sam inicijativu da Banjaluka bude opet i ćirilična.

To je u medijima u Federaciji dočekano katastrofalno. Šta je to pogrešno? 97 odsto ispisa firmi i preduzeća je na latinici u Banjaluci. A zašto ne bi bilo na ćirilici? Barem 50 odsto. Kažu, eto ga četnik, i to zato jer volim svoje pismo. I žele da prikažu da je biti četnik nešto negativno, žele na taj način da prezentuju čitav jedan pokret koji je bio jugoslovenska vojska u otadžbini, koji je tada odlikovan najvećim odlikovanjima od strane američkog i francuskog predsjednika… – kazao je između ostalog Stanivuković.

– Ne može biti sramota da voliš svoje. Ja, Draško Stanivuković, kao gradonačelnik Banjaluke posećujem katoličko humanitarno udruženje, i tu sam da pomognem. Odem u “Merhamet”, udruženje muslimanske veroispovesti, da pomognem, i to je isto uredu. Ali, ako odem da pomognem “Baštioniku”, koji pomaže našem narodu na Kosmetu, onda sam najgori. Moj mozak to ne može da percipira. Nemojte pokušavati da me predstavite i naterate da svoje ne volim. Kažu, zašto voliš Beograd? Pa, kako neću voleti Beograd? Kosovo i Metohija, pa nemojte to dirati. Kažu, četnik je što brani svetinje. Ljudi, gde vi živite, za mene je normalno da Bošnjaci i Hrvati vole svoje. Zamisli da Hrvat iz Bosne i Hercegovine ne ide u Zagreb da brani ako neko napadne katedralu. Pa, išao bih i ja da mu pomognem. Ljudi, nemojte dirati svetinje, šta tu nije jasno?”, zaključio je on.